Vanliga frågor och svar

 

1. Hur avbokar/ändrar jag i en beställning?

Det går bra att avboka eller ändra en order fram tills dess att ordern är skickad. Kontakta vår kundtjänst så hjälper de dig.

 

2. Går det att beställa utanför Sverige?

Nej.

 

3. När kommer orderbekräftelsen?

Så fort vi fått in din beställning så skickar vi dig en orderbekräftelse. Där står det vad du har beställt, vad det kostar och till vilken adress paketet skickas. Ser du att någonting inte stämmer i din beställning så meddela oss så snabbt som möjligt, så kan vi fixa det.

 

4. Vad ska jag göra om jag inte är nöjd med varan som jag beställt?

När du köper en vara eller en tjänst på distans eller vid hemförsäljning har du enligt lagen rätt att ångra köpet inom 14 dagar, när du handlar inom Sverige. Du har alltså rätt att öppna förpackningen om det behövs för att försiktigt prova och undersöka produkten. För att utnyttja ångerrätten ska produkten vara komplett samt i väsentligt oförändrat skick. Varan ska skickas tillbaka till oss i originalförpackning samt ytteremballage för skydd i transporten.

 

5. Ingår det en monteringsbeskrivning?

Ja, det ingår en monteringsbeskrivning. Den finns också i Pdf-format på vår sida under varje KMX.

 

 

Leverans och frakt

 

1. Hur lång är leveranstiden?

Leveransen skickas inom 7 dagar från det att vi mottagit din beställning. Hur lång tid det dröjer tills du får den kan sedan variera. Självklart vill vi för kundens bästa leverera så snabbt och smidigt som möjligt. Vid förseningar, eller om varan t.ex. inte finns i lagret, meddelar vi dig såklart så snabbt som möjligt!

 

2. Hur får jag reda på vad fraktkostnaden blir?

Vi står för frakten!

 

3. Vad händer om jag inte hämtar ut mitt paket?

För outlösta paket debiteras du en avgift på 495 kronor.

 

4. Vart kommer min beställning?

Vi fraktar självklart beställningen hela vägen till dörren. Vilket företag som står för frakten när just du beställer står i orderbekräftelsen.

 

 

Generellt om trikes

 

1. Vad är en trike?

En trike är en liggcykel med tre hjul. Vanligast är det med 2 hjul fram och ett bak. Till skillnad från en vanlig cykel så sitter man i en mer liggande sittställning med pedalerna framför sig.

 

2. Vad är fördelarna med en trike gentemot vanliga cyklar?

Den största fördelen är att en trike har mycket lägre luftmotstånd. Det gör att man snabbare kommer upp i högre hastigheter. Komforten är också i allmänhet mycket bättre på en trike gentemot vanliga cyklar, man belastar inte rumpa, händer eller rygg på samma sätt som man gör på en vanlig cykel och risken att skada sig är därför mindre.

 

En stor skillnad mot vanliga cyklar är också stabiliteten. Eftersom en trike har tre hjul och låg tyngdpunkt är de otroligt stabila. Man löper mindre risk att köra omkull. Tack vare stabiliteten förlängs cykelsäsongen, man behöver med en trike inte i lika hög grad oroa sig för underlag av is och snö.

Trikes är också utmärkta långfärdscyklar då de går att packa tungt.

 

4. Syns man i trafiken om man cyklar på en trike? 

Eftersom man sitter förhållandevis lågt syns man sämre än på vanliga cyklar. Därför skickar vi alltid med en flagga som man fäster på KMX:en så man syns bättre.

 

5. Vad är X-Seam? 

X-Seam är måttsystemet för trikes och liggcyklar. Inför köp av en KMX rekomenderar vi att du först tar reda på din X-seam. Hur du mäter det kan du se i klippet nedan: